Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

BARRIO


Barrio

Κάθε Κυριακή, στο Barrio, Κεραμεικού 53, από τις 6 το απόγευμα, βραδιές-events με συντονιστή και dj τον συγγραφέα Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη. Με jazz διαθέσεις και rock ιστορίες.
Αρχίζουμε την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου με μια βραδιά αφιερωμένη στο λογοτεχνικό περιοδικό-site «Βακχικόν» ( http://www.vakxikon.gr/ ), με ωραίες μουσικές, απαγγελίες, γνωριμία με τους συντελεστές του περιοδικού, και πολλές εκπλήξεις.
Θα συνεχίσουμε με μια παρουσίαση του cult βιβλίου «Harmolypi’s Blues», του Μπαμπασάκη, όπου θα διατεθούν δωρεάν 30 αντίτυπα, υπογεγραμμένα από τον συγγραφέα. Ακόμα, με βραδιές Chet Baker (για τα εικοσάχρονα από τον θάνατο του μεγάλου τζαζίστα) και Allen Ginsberg, με αφορμή την ωραία επανέκδοση του καταλυτικού ποιήματος «Ουρλιαχτό» (σε μετάφραση Άρη Μπερλή, εκδόσεις Άγρα). Θα απολαύσουμε μια βραδιά αφιερωμένη στο νέο cd της θρυλικής μπάντας «Διάφανα Κρίνα», μια έκθεση φωτογραφιών του ποιητή Γιώργου Δουατζή, συνοδευόμενη από απαγγελίες ρυθμικές και πολλή μουσική από την Ιβηρική, τόπο έμπνευσης του φωτογραφικού και ποιητικού έργου του «Κόκκινα Παπούτσια». Θα έχουμε εικαστικές παρεμβάσεις από το Μεταπτυχιακό της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, και θεατρικά δρώμενα, μετά μουσικής. Και πολλά άλλα, για τα οποία θα ενημερώνεστε από το blog «La Vie est Belle, et Facile» belleviefacile.blogspot.com και από το περιοδικό-site «Βακχικόν» http://www.vakxikon.gr/ .
Όπως και πέρυσι, βεβαίως, θα ακούτε καλοδιαλεγμένες μουσικές των μεγάλων της jazz, των Miles Davis, John Coltrane, Bill Evans, Coleman Hawkins, ενώ δεν θα λείπουν οι rock ιστορίες των Bob Dylan, Tom Waits, Neil Young, Nick Cave, Einstuerzende Nuebauten, και άλλων.
Καλό Φθινόπωρο στο Barrio!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος για τον οποίο θα μπορούσα να λείψω!

Νίκος, Άνω Κυψέλη

George-Icaros Babassakis είπε...

@Νίκος: Φίνα, Νικ! Θα έχουμε να παίζουμε! Τι άλλο μας μένει! Τα λέμε!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΛΙΑΝΑΙΟΣ είπε...

Ωραία πράγματα!!! ΜΑ, τον θείο Stoli!!!Μόνο που σας λείπουν κάτι καινούργιες μπάντες με τις κοκκινομάγουλες μουσικές τους, με τ' αρχίδια τους πάνω στην μπάρα και με τα μαύρα τους σημάδια να ξεχνάνε τα πρότελευταία παγάκια, στο πρότελευταίο ποτό της πρότελευταίας συνάντησης, απ' την προτελευταία ατάκα του προτελευταίου ποιητή στο προτελευταίο μπουρδέλο που δοκιμάζει και τούτο τον χειμώνα την προτελευταία μας μπαγαποντιά! Να μην με σχωρνάς για τα γαλλικά μου...ή ώρα ιδανική, οι κωλοτρυπίδες μας πάντα στον άνεμο κι όσο για την ευγένεια...πότε με θυμάσαι να μην γυρνάω τα παντα ανάποδα;

George-Icaros Babassakis είπε...

@γιαννησ ζελιαναιοσ: Καλά τα λες, μα τον Γαμώθεο Aberlour! Να παίξουμε και Ιωάννη Σεβαστιανό με μπουζοκομπαγλαμάδες, να κράξουμε τον Piet Modrian που δεν έχει παρτούζες στα παραλληλόγραμμά του, να φτύσουμε κατάμουτρα τον Chet γιατί δεν συνεργάστηκε ποτέ με τους Ramones, να κωλοδιαοστείλουμε τον Κασπάροφ γιατί δεν ξέρασε ποτέ τα σωθικά του πιωμένος με ούζο στη σκακιέρα, να χέσουμε στον τάφο του Πέκινπα γιατί δεν είχε διαστημόπλοια στην "Άγρια Συμμορία", να πετάξουμε μουστάρδα στο famous blue raincoat του Cohen γιατί δεν μας αποκάλυψε ποτέ από πού κλάνει το μπαρμπούνι, να κατουρήσουμε πατόκορφα την υπόγα του Δάρρα γιατί δεν έχει τυπώσει τα Άπαντα του Σπύρου Ζαγοραίου, και να καταραστούμε το blog του Γιάννη Ζελιαναίου γιατί δεν εγκωμιάζει το έργο του Φοίβου Δεληβοριά! Τα γαλλικά σου είναι μια χαρά, όποτε θες πίνουμε πολλά προτελευταία ποτά, και, ναι, σε θυμάμαι πολλές φορές να ΜΗΝ γυρνάς τα πάντα ανάποδα, δεν είναι υποχρεωτικό να γυρνάμε ΠΑΝΤΑ τα πάντα ανάποδα, ας γυρνάμε ανάποδα όσα αξίζει να τα γυρίσουμε ανάποδα. Τι λες;