Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ΡΑΔΙΟΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ


Το παρακάτω ακούστηκε σήμερα, 6 Οκτωβρίου, από το Κανάλι 1, Πειραιάς, 90,4 FM, μεσημέρι παρά κάτι! Οσονούπω, RADIO PROPAGANDA, Η Φωνή της Λαϊκής Ελίτ!


Πρώτα το Κείμενο, μετά ο Τίτλος

Το Κείμενο

Από την Παρασκευή το πρωί, κινούμενος ανάμεσα στην Πλατεία Παπαδιαμάντη, τα Άνω Πατήσια, και το Μεταξουργείο, έμαθα ότι η Έφη είναι ερωμένη του Δημήτρη και στις 11 θα περάσει από το σπίτι του, αφού τελειώσει κάτι δουλειές με τράπεζες~ ότι ο Μανόλης θα αγοράσει φούρνο μικροκυμάτων γιατί θέλει να μαγειρεύει μια φορά την εβδομάδα, να καταψύχει τα μαγειρευθέντα και μετά να τα απολαμβάνει αφού τα ζεστάνει στον εν λόγω φούρνο~ ότι η Στέλλα και ο Σπύρος θα συναντηθούν στο Mall για καφέ και για να χαζέψουν στα μαγαζιά~ ότι έχει χαλάσει το αμπραγιάζ του αυτοκινήτου του Γιώργου~ ότι παραπάνω από τα μισά τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο «Ασπρομόντε» είναι πολύ καλά~ ότι δεν θα πάει τελικά στο Ναύπλιο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Σοφία~ ότι σκέφτεται να μην ψηφίσει κανέναν μη-πω ο Γιάννης στις επόμενες εκλογές~ ότι πέρασε η ίωση του Σταμάτη, τον ταλαιπώρησε πολύ, ναι, αλλά πέρασε πια~ ότι τους τελευταίους μήνες δεν πάει στον κινηματογράφο ο Τάσος, αλλά βλέπει μαζεμένες τις ταινίες σε dvd με φίλους, στο σπίτι του~ ότι έχει μετανιώσει ο Νίκος για το ότι χώρισε τόσο άσχημα με τη Μαρίνα~ ότι όπως-και-δήποτε θα διαβάσει τα άπαντα του Τζόναθαν Κόου έως τα Χριστούγεννα ο Φίλιππος~ ότι πρέπει επιτέλους όλοι εμείς, η γενιά των γεννημένων ανάμεσα στα 1955 και 1960 να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι δεν είμαστε πια σε μια παρατεταμένη παιδική ή εφηβική ηλικία και, συνεπώς, να συμφιλιωθούμε και μεταξύ μας~ ότι ο Χάρης χρειάζεται μια γενναία αλλαγή παραστάσεων~ ότι στη Σκωτία υπάρχουν πενήντα εννέα αποχρώσεις του γκρίζου~ ότι η Ξένια φέτος θα φοράει ρούχα μάλλον χαχόλικα~ ότι τους άρρενες emo τους λένε «καγκούρια»~ ότι θα συνεχίσει, κατά πάσα πιθανότητα, το μεταπτυχιακό στην Καλών Τεχνών ο Αλέξανδρος~ ότι σύμφωνα με την κυρία Δήμητρα Ιωάννου ήσαν φέτος εξαιρετικά τα λεμονάτα ροδάκινα~ ότι ο Βαγγέλης διατείνεται πως ο Giorgio Agamben είναι ο πιο ενδιαφέρων στοχαστής των τελευταίων δέκα ετών~ ότι, όπως υποστηρίζει ο κύριος Στέφανος Θεοχάρης, γενικός παθολόγος, είναι μύθος πως άμα πιεις ποτό που μέσα του έχει πέσει κατά λάθος στάχτη παθαίνεις μεγάλη ζημιά~ ότι η Βασιλική κάπου διάβασε πως τα ασύρματα τηλέφωνα εκπέμπουν μεγαλύτερη ακτινοβολία από τα κινητά~ έμαθα αυτά, λοιπόν, από την Παρασκευή το πρωί, κινούμενος ανάμεσα στην Πλατεία Παπαδιαμάντη, τα Άνω Πατήσια, και το Μεταξουργείο~ αυτά και άλλα πολλά~ και τα έμαθα, χωρίς να κάνω το παραμικρό, τα έμαθα ακούγοντας ανθρώπους πλάι μου, πίσω μου, μπροστά μου, σε ουρές στην τράπεζα της γειτονιάς μου, στο σούπερ-μάρκετ, σε ταξί, στο μπαρ όπου συχνάζω, να μιλούν χειρονομώντας, εντόνως συνήθως, στα κινητά τηλέφωνά τους.

Ο Τίτλος

Δέκα χιλιάδες νέες και νέοι έδωσαν εξετάσεις, για καμιά εκατοστή θέσεις, στην πρώην ΚΥΠ (Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών), νυν ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Προς τι;

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Πλατεία Παπαδιαμάντη, 06/10/08

1 σχόλιο:

Ίων είπε...

na tolmhsw na pw oti tha ithelan kapoia stigmh na eblakoun se brwmikes istories tupou: http://www.guardian.co.uk/world/2008/sep/28/afghanistan.defence

. Bebaiws bebaiws, gia na pw thn alitheia, tha me gohteue mia antallagh fakelwn panw se mia petrinh gefura, plhrws kwdikopoihmenh, me aparaithta aksesouar th kamparntina mou, to kapelo mou kai as mas kanei th xarh na riksei kamia broxoula. Alla upothetw olh auth h istoria anhkei sto parelthon, kai to problhma pleon metaferetai se mena.

suggnwmh gia to biasmo ths ellhnikhs alla den briskw lush. allwste oi ellhnikoi xarakthres duskola screenarontai apo to duadiktiako mustiko praktora. Ton en logw anergo dhladh.

yannis
liberta.