Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Απριλίου 2008

ΡΑΔΙΟΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Από τη Μεγάλη Δευτέρα, και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο Μπαμπασάκης στο Ραδιοχρονογράφημά του, Κανάλι 1, Πειραιάς, 90.4 FM, μεσημέρι παρά πέντε, διαβάζει διαλεχτά αποσπάσματα από το έργο του μεγάλου συγγραφέα, ποιητή και ζωγράφου Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη. «Τα δέντρα από τα έγκατα της γης, όπου ο σκοτεινός φόβος τα ’κρυβε, πληθαίνουν ομορφαίνοντας ολοένα πιο πολύ την πεντάμορφη κυρά, που δίχως να πάψει με την αγάπη του τέκνου της να είναι χρυσή πορτοκαλιά, μέρα με τη μέρα περισσότερο ξεμοιάζει με στάμνα, όμοια με τη μάνα της. Στο μεταξύ φορτηγά οχήματα λευτερώνουν την κοίτη του ποταμού από τους θηλυκούς και τους αντρίκειους ογκόλιθους».

5 σχόλια:

ναυτίλος είπε...

Πεντζίκης και Μεγάλη Εβδομάδα ...τέλεια . Άραγε το 90,4 φθάνει μέχρι τη Μυτιλήνη , όπου θα περάσω τις επόμενες μέρες ;
Καλό Πάσχα !

zero είπε...

Σου ευχομαι
Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση.
Την καλησπερα μου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ είπε...

Ο Ηλίας Πετρόπουλος έλεγε πως ο προφορικός Πεντζίκης ήταν πολύ πιο δυνατός από τα γραπτά του κείμενα.Ίκαρε, τον είχες γνωρίσει από κοντά;

George-Icaros Babassakis είπε...

@ναυτίλος: Καλή Ανάσταση, φίλε! Και αναμένω την μακαρονάδα αλά Μπόρχες! Θα ετοιμάσω το περιλάλητο, δικής μου επινοήσεως, κοκτέιλ Μάλεβιτς!

@Zero: Ευχαριστώ και αντεύχομαι!

@ιωάννης ξενίδης: Ευχές και σ' εσένα, Γιάννη! Το έχω ακούσει κι από άλλους πόσο δυναμίτης ήταν στον προφορικό λόγο ο Πεντζίκης. Δυστυχώς, δεν τον γνώρισα από κοντά. Κρίμα!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς εδώ στον έσχατο Νότο δε θα μπορέσω ούτε εγώ να ακροαστώ αυτή την ευτυχή σύμπτωση χρονικής συγκυρίας και γραφής. Ας είναι. Θα περιοριστώ στα παλαιότερα Πεντζικικά αφιερώματα της Ινδίκτου και του Παραμιλητού και θα ανασυνθέσω και πάλι μια στιγμή: τότε που η εικονιζόμενη πινακίδα κατεβαίνει και ο Κυρ Νίκος αφαιρεί το τελικό Ν, σκανδαλίζοντας εκπλαγέντες Θεσσαλονικείς. ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.
Κάθε ευχή για οτιδήποτε Αναστάσιμο, Ομορφοζωιστή.
ΥΓ. Δεν προλαβαίνω να προτείνω μια ευφρόσυνη πεντζικική μελοποίηση από παιδική χορωδία, στον άγνωστο δίσκο Ληταία Πύλη. Την επόμενη φορά!