Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΨΙΧΟΥΛΑ


Radio_250110

Πόσο κάνεις, στο στόμιο της κάνης;

Όχι πια «πόσο κάνει;» αλλά «πόσο κάνεις;» Ναι, πόσο κάνεις στο στόμιο της κάνης; Πόσο πιάνεις; Τι κοστίζεις; Πόσο μπορεί να σ’ αγοράσει κανείς; Να σ’ αγοράσει και να σε ξεκάνει με μια κάνη;
Ας αφήσουμε τα ονόματα στην άκρη. Όποιος θέλει, τα βρίσκει, ονόματα, τίτλους, διευθύνσεις, τα πάντα, στις εφημερίδες. Στον Θαυμαστό Κόσμο της Αφηνιασμένης Τηλεόρασης και των εντύπων που τηλεοπτικοποιούνται ολοένα και πιο περισσότερο. Ναι, ας αφήσουμε τα ονόματα. Ας πάμε καρφί στην ιστορία, στο στόρι.
Το στόρι: άφωνη, τρόπος του λέγειν, η Κύπρος πληροφορείται τη δολοφονία εκδότη και καναλάρχη. Το μυστήριο που συγκλονίζει τον κόσμο δεν αργεί να εξιχνιαστεί: μία τηλεπαρουσιάστρια, ευειδής μα όχι ευφυής, τίγκα στη φιλοδοξία προφανώς και φορτωμένη με μιαν απόρριψη, συνεννοείται με τον αδελφό της, το αίμα της (που λέμε), και αποφασίζει να χυθεί αίμα. Προσλαμβάνουν, λοιπόν, τρωγοπίνοντας σε κάποιο εστιατόριο, καθώς μας πληροφορούν οι αρθρογράφοι που καταπιάστηκαν με την υπόθεση, δύο παλικάρια αδίστακτα. Τους εξουσιοδοτούν να βγάλουν από τη μέση τον εκδοτοκαναλάρχη. Πατ κιουτ!
Αποστολή εξετελέσθη. Καναλάρχης καπούτ. Δεν εξετίμησε δεόντως τα προσόντα της τηλεπαρουσιάστριας, ή τα εξετίμησε και κατόπιν διανοήθηκε να εκτιμήσει ακόμα πιο δεόντως τα προσόντα μιας άλλης, πιο προικισμένης και προσοντούχου τηλετέτοιας. Ποιος ξέρει; Μίλησε το χρήμα, μίλησε το σιδερικό, μίλησε η κάνη και φρόντισε τον καναλάρχη να ξεκάνει.
Συνελήφθη ο μοτοσικλετιστής που μετέφερε τον εκτελεστή. Έσπασε. Κελάηδησε. Τα είπε όλα για την τηλεπαρουσιάστρια και τον αδελφό της και το σχέδιό τους να βγάλουν απ’ την μέση τον καναλάρχη. Η δικαιοσύνη αναλαμβάνει τα ηνία.
Για μένα, φίλες και φίλοι, το εφιαλτικό ζουμί είναι τούτο: το πόσο κάνει το να μιλήσει η κάνη; Ακούστε: 50000 ευρώ, σύμφωνα με τον συνεργό μοτοσικλετιστή. Άμα είσαι καναλάρχης, τιμάσαι 50000 ευρώ. Που σημαίνει –ωχ!, βάζω ιδέες σε μερικούς-μερικούς– ότι η ταπεινότητά μου, ή η κεφαλή ενός εκάστου των ρεμαλιών που με τιμούν με τη φιλία τους, πιάνει δεν πιάνει κάνα δεκάρικο, μπα κάνα ταληράκι μάς βλέπω να πιάνουμε στην πιάτσα των κατ’ εντολήν φονικών. Ψίχουλα για την ψυχούλα μας, ψίχουλα για την ψυχούλα μας, ψίχουλα για την ψυχούλα μας, που να πάρει.

ΥΓ,. Το νόστιμο (;) είναι ότι στη συμφωνία υπήρχε επίσης ο όρος, εκτός από τα 50 χιλιάρικα, να προσληφθούν οι φονιάδες στο κανάλι (ο οποίο θα περνούσε, υποτίθεται, στα χέρια της τηλετέοιας), και να κάνουν εκπομπές. Από το ένα shooting στο άλλο shooting: οι φονιάδες έχουν φωτογένεια!

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Πλατεία Παπαδιαμάντη, 25/01/10

6 σχόλια:

Φώτης είπε...

Τσαμπουκάδς Τιμητές Τηλετέτοιοι

Φωτεινοί Φωτογενείς Φονιάδες

Κάνουν Κανάλια Κάνης.

Υ.Γ. Συνεπώς, εγώ "κάνω" κάτι λεπτά (λιγότερα απ' το κόστος της σφαίρας...)

George-Icaros Babassakis είπε...

@Φώτης: Μας βλέπω, Φίλτατε Φώτη, ΦΕΥ, δωρεάν να μας αναλαμβανουν, τέτοια ακάναλα αλάνια που είμαστε!

anepidoti είπε...

με αφορμή την δολοφονία και το πόσο ξώφαλτσα πέρασε και περνάει, σκέφτομαι πως η αποτίμηση ζωής ήταν μεγάλη τελικά...
έχουμε και κρίση

George-Icaros Babassakis είπε...

@anepidoti: Ναι, τελικά, πανάκριβος ο Φόνος. Συνιστώ κάνα τραυματισμό μισοτιμής, ίσως να πιάνει πιο πολύ τόπο και να μην πληρώνεις τα μαλλιά της κεφαλής σου!

enfant raté είπε...

Μου άρεσε η ετικέτα: "εμπράγματο δίκαιο". Έτσι είναι, πράγματι.

George-Icaros Babassakis είπε...

@enfant rate: Σωστά! Ζούμε σε ένα ανεστραμμένο Dada!