Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Πέμπτη Πάμε Πατάρι


Πέμπτη Πάμε Πατάρι

Κάθε Πέμπτη, στο Πατάρι του Feriale, ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης & Οι Φίλοι του στήνουν ένα μοναδικό συμβάν! Σόλωνος και Ασκληπιού, μετά τις 7 το απόγευμα!

Πέμπτη, 12/11/2009: Beat και Jazz, Kerouac και Coltrane! Παρέα με τους Συντελεστές της Μηνιαίας Εφημερίδας Bookpress, το νέο τεύχος της οποίας έχει αφιέρωμα στον Kerouac!

Πέμπτη, 19/11/2009: Play it again, Χρήστο! Οι φίλοι του Χρήστου Βακαλόπουλου σε μια βραδινή σύναξη, διαβάζουν αποσπάσματα από τα βιβλία του και ακούνε αγαπημένες μουσικές. Δίχως πάνελ. Με αγάπες και λουλούδια.

Πέμπτη, 26/11/2009: Το Διπλόν μετά του Ωφελίμου! Η Radio Propaganda, και ο συγγραφέας Θάνος Σταθόπουλος, σας καλούν σε μια Νύχτα Γιώργου Ιωάννου. Άνευ πάνελ, πάλι, όσοι αγαπούν το έργο του μεγάλου λογοτέχνη θα ακούσουν τον κύκλο τραγουδιών «Κέντρο Διερχομένων» (μουσική Νίκος Μαμαγκάκης, ποίηση Γιώργος Ιωάννου). Το Πατάρι θα κοσμούν οι Γιγαντιαίες Μινιατούρες της Ελεάννας Μαρτίνου.

[Στη φωτό έργο της Ελεάννας Μαρτίνου]

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Έχουμε τσακωθεί και από κοντά φίλτατε, όσο μας επέτρεψε η συγκυρία δηλαδή, αλλά άλλη η χάρη του διαδικτύου… Αυτό λέγεται επικοινωνία. Σ’ ευχαριστώ για την πρόσκληση πάντως, θα φροντίσω να συγκλινουν οι δρόμοι μας ξανά. Θυμωμένος ναι, εχει και καιρό να μου κάτσει κάνα καλό θηλυκό, αναρχικός οχι και τόσο. Ένα βολεμένο πιονάκι είμαι.
Ana και Δημήτριε, καλά και εύλογα αυτά που γράφετε. Ο Νίτσε είχε γράψει ότι ενώ η τρέλα είναι σχετικά σπάνια στους ανθρώπους στις ομάδες και τις κοινωνίες είναι ο κανόνας. Τι ψάχνετε να βρείτε λοιπόν, το κάθε πράγμα έχει την εποχή του, το κοινό του και βέβαια κάθε αρέσκεια είναι και μια απαρέσκεια. Διαχωρίζετε μεταξύ φράπας και απεριτίφ, καλής και φτηνής λογοτεχνίας. Και ΤΙ έγινε δηλαδή; Εγώ πάντως Δημήτριε πέρασα ατελείωτα εφηβικά χρόνια με μια φράπα στο χέρι εκεί απέναντι από το Strange fruit (νομίζω μανάβικο ήταν μέχρι πρότινος!), Motown μεριά, ενδιαφέρον σημείο, συναντιούνται ρυμοτομικά η τάξη των μικροαστών και των μεσοαστών. Η βίλα Δρακόπουλου είναι στη σωστή μεριά, το Λεόντειο Λύκειο στη λάθος! ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ’ ΝΑΙ Η ΓΚΡΑΒΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΓΚΡΑΒΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ (ΧΩΡΟ)ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙOΤΗΤΑΣ…!!
Πηδάγαμε τη μάντρα τους και παίζαμε μπάλα στο Λεόντειο, είχε ολόκληρο γήπεδο μέσα…!! τους έκαναν και γαλλικά…! περίεργα πράγματα, περίεργα…!
Αργότερα Δημήτριε ήπιαμε και τα λαγκαβάλιν, τα ταλισκερ και τα ομπαν, τα απελασιόν κοντρολέ κρασιά, τα ιρλανδέζικα σταουτ, το γκορντονς το κληαρ γκλας (όχι το 43αρι παλιοζουμί που εισάγεται στο ελλαδιστάν), τα καλά τα βιβλια Ana και πιο φινετσάτα 'μουσικοτεμαχίδια' Ίκαρε, και άλλα και άλλα…

Τρίχες Κύριοι, τρίχες κατσαρές…! ΟΥΔΕΝ ΕΣΤΙΝ, ΟΥΔΕΝ! (ΠΑΝΣΟΦΕ ΓΟΡΓΙΑ…!)
TBC