Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ




Barrio1

Προχθές, Κυριακή 12 Απριλίου, στο φιλόξενο Barrio, Κεραμεικού 53, Μεταξουργείο, τιμήσαμε τον Jack Kerouac και την Γενιά Beat. Προβλήθηκαν ταινίες, ακούστηκε πολλή και καλή jazz, αφθόνως έρευσαν τα ουίσκι και οι μπίρες. Σημαντικές προσωπικότητες της κοσμικής Αθήνας λάμπρυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ενδυματολογικώς, ως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα πράγματα ήσαν εκθαμβωτικά. Πολυτελή και σπορ αυτοκίνητα, ακόμα και λιμουζίνες εξάθυρες στάθμευσαν έξω από το Barrio, και έγιναν δεκτοί στον εορτασμό μας ως και οι σοφέρ. Φασιανοί με καρύδια και σάλτσα αβοκάντο, ζαρκάδι μαγειρεμένο στον ατμό και μαριναρισμένη στρουθοκάμηλος προσφέρθηκαν αφειδώς στους παριστάμενους. Τα πάντα ρει και τα πάντα free!

Οι εκλεκτοί Γιάννης Λειβαδάς, Θανάσης Μήνας, και Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης μίλησαν για το έργο και τον βίο του Kerouac, και απήγγειλαν από τα βιβλία Mexico City Blues και Η Σούτρα της Χρυσής Αιωνιότητας.

Ο συγγραφέας Γιώργος Τσελώνης, ο εικαστικός και καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Πάνος Χαραλάμπους, η ζωγράφος Ελεάννα Μαρτίνου, ο ποιητής Νέστωρ Πουλάκος, η αρχιτέκτων Τζίνα Σωτηροπούλου, ο συγγραφέας Δημήτρης Οικονόμου, η ποιήτρια Κλεοπάτρα Λυμπέρη, ο αρχιτέκτων Σταύρος Μαρτίνος, και δεκάδες φίλες και φίλοι, έδωσαν το ζωηρό «παρών» και δημιούργησαν μιαν ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και ποιητικού πάθους, ως αρμόζει σε μιαν επιτυχή κοσμική εκδήλωση. Πέρα απ’ την πλάκα, παίδες, περάσαμε υπέροχα, και θα φροντίσουμε να πραγματοποιήσουμε την ιδέα του Δημήτρη Οικονόμου για μια παρόμοια εκδήλωση αφιερωμένη στον Henry Miller.

Σαν σήμερα, 14 Απριλίου, το 1930, αυτοκτόνησε ο μεγάλος συνταρακτικός ποιητής Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι. Διαβάζουμε το έξοχο βιβλίο «Φλέγομαι» του Τούρμπγιερν Σέβε (μτφρ. Γρηγόρης Ν. Κονδύλης, εκδ. Scripta), με θέμα τη ζωή του ποιητή. «Μην κατηγορήσετε κανέναν για το θάνατό μου. Κι όχι κουτσομπολιά (ο μακαρίτης τα σιχαινόταν».

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Πλατεία Παπαδιαμάντη, 14/04/09

2 σχόλια:

Τσαλαπετεινός είπε...

Τέσσερεις μέρες αργότερα:
Χρόνια Πολλά για τα γενέθλια σου!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.