Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Ειδήσεις που Μοιάζουν με Διαφημίσεις


Radio_080309

Ειδήσεις που Μοιάζουν με Διαφημίσεις

Ασφαλώς, μια από τις καλύτερες μουσικές εκπλήξεις αποτελεί ο δίσκος Second Hand των Night on Earth. Κομμάτια του σούπερ Θανάση Παπακωνσταντίνου, πειραγμένα εξαισίως από την ταλαντούχα μπάντα με την κρυσταλλοφωνή της Σοφίας Σαρρή, τα απογειωμένα πλήκτρα του Κώστα Ζουλιάτη, το γκαγκάν-γκαγκάν βιολί του Γιάννη Κρητικού, την ηλεκτρισμένη ηλεκτρική κιθάρα του Βασίλη Λαγού. Ηχητικά τοπία που θυμίζουν πίνακες του Jackson Pollock και του Rothko.

Προχθές, Παρασκευή 6 Μαρτίου, είχα την χαρά να φιλοξενήσω τους Night on Earth στο Κανάλι 1, Πειραιάς, www.kanaliena.gr , στην εκπομπή Radio Propaganda, όπου ακούσαμε ωραίες μουσικές και μιλήσαμε εκτενώς για τα σχέδιά τους. Επίσης, την Παρασκευή, χαρήκαμε το πρώτο τεύχος της ανανεωμένης, υπό τη διεύθυνση του ποιητή Γιώργου Χρονά, «Βιβλιοθήκης», της Ελευθεροτυπίας.

Όποιος διαβάζει Χαράλαμπο Γιαννακόπουλο, δεν χάνει. Ιδού: http://areadingdiary.wordpress.com/

Ακούμε, ξανά και ξανά, το αριστουργηματικό τρίλεπτο έπος “Love is Strange” του υπέροχου Buddy Holly!

Χθες, Σάββατο 7 Μαρτίου, στο 1, Πειραιάς, www.kanaliena.gr και στην εκπομπή «Ο Αφρός των Ημερών», ύστερα από μια ροκ πανδαισία παρέα με τον εμπρηστικό Γιάννη Πολυμενέα, είχαμε στο στούντιο τον ποιητή Γιώργο Χρονά, τον Βασίλη Ζηλάκο, και τον Δάκη Φεσσόπουλο. Ακούσαμε άσματα που κάνουν το αίμα να κυλάει πιο γρήγορα και πιο μελωδικά στις φλέβες, μιλήσαμε για τη «Βιβλιοθήκη» και για την «Οδό Πανός», θυμηθήκαμε φίλους παλιούς, διαβάσαμε δυναμικά ποιήματα. Πάντα τέτοια!!!

Ακούμε, ξανά και πάλι, και πάντα, το αριστουργηματικό τρίλεπτο έπος “True Love Ways” του θαυμάσιου Buddy Holly! Με άρπες και βιολιά!

Night on Earth… and dry bread!!!

Η ζωγραφική της Ελεάννας Μαρτίνου είναι ένας καλπασμός χρωμάτων, είναι μια θερμή χειραψία του λογισμού με το όνειρο, είναι ο ασπασμός της μεθόδου με την έμπνευση, είναι το καλώς συγκερασμένο κλειδοκύμβαλο του ακανθώδους και του λείου, είναι η διαλεκτική παρελθόντος/παρόντος/μέλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: