Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ



ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΧΝΗΣ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΙΚΑΡΟ ΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗ



Ο Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης παρουσιάζει στην E31 Gallery τις Πρωτοπορίες της Τέχνης στο Δεύτερο Μισό του 20ου αιώνα (Cobra, Λετριστές, Καταστασιακοί, Γενιά των Beat).



Ενας κύκλος τεσσάρων δίωρων διαλέξεων με προβολές ταινιών, ομιλίες, ηχητικά ντοκουμέντα συζητήσεις και εκπλήξεις.





Potlatch σημαίνει δώρο



Ο Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης προσέφερε, ως potlatch, εκατοντάδες βιβλία στην E31 Gallery, με σκοπό την δημιουργία ενός συλλογικού έργου επι τόπου. Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου, θα έχουν την ευκαιρία να σκίσουν, να κόψουν, να κολλήσουν στους τοίχους της γκαλερί, σελίδες απο τα βιβλία αυτά δημιουργώντας ένα σπήλαιο απο σελίδες, που θα λέγεται Χαρτογραφίες Χάους/House με σκοπό την δημιουργία ενός συλλογικού έργου τέχνης μέσα απο το παιχνίδι.



O Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης είναι συγγραφέας, μεταφραστής, ποιητής.

Ασχολείται συστηματικά με τις καλλιτεχνικές πρωτοπορίες και τις σχέσεις τους με τις πολιτικές εμπροσθοφυλακές. Έχει γράψει βιβλία για τον William Burroughs, τον Guy Debord, και τα αβανγκάρντ ρεύματα του 20ου αιώνα. Παράγει τις εκπομπές Radio Propaganda και ο Αφρός των Ημερών για το Κανάλι 1 Πειραιάς. Εχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες Καθημερινή, City Press και Ελευθεροτυπία, δημοσιεύει τακτικά στα περιοδικά Σημειώσεις, Το Δέντρο. Ανάμεσα στα βιβλία του συγκαταλέγονται τα

Αu Revoir, Harmolypi’s Blues, Μάης 68, Η Φυλή των Happy Few, Βορειοδυτικό Πέρασμα, Κόκκινες Νύκτες, Σκοτεινά Τοπία.

Δίδαξε στο μεταπτυχιακό εικαστικών τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας το 2007-2009.



Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια απο τις 25 Φεβρουαρίου 2009 έως και τις 18 Μαρτίου 2009. Ημέρες και ώρες σεμιναρίου: Κάθε Τετάρτη 19.00-21.00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 23 Φεβρουαρίου 2009. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.


Υπεύθυνη Σεμιναρίου : Nάνσυ Κουγιούφα E 31 GALLERY Ευριπίδου 31-33 και Αθηνάς, 2ος όροφος Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 16:00 – 20:30 Σάββατο 12:00 – 16:00 Πρωϊνά με ραντεβού Υπεύθυνη: Νάνσυ Κουγιούφα Τηλ. 210 32 10 881 Κιν. 6939 68 29 71 Ε-mail : e31art@otenet.gr Web site : www.e31gallery.com




__________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 3841 (20090210) __________

The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

http://www.eset.com

1 σχόλιο:

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Οι πρωτοπορίες που αναφέρεις, είναι μέσα μου φλου και το σεμινάριο είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για zoom in.
Αλλά δεν έχω μία!
Η ημιμάθεια μου βέβαια στο θέμα, δεν εμπόδισε τη φαντασία μου, να κλέψει την ιδέα των καταστασιακών, για το πως ο πολεοδομικός ιστός επηρεάζει τις ζωές των ατόμων, και να φτιάξει μια ιστορία 250 σελίδων.
Αντιγράφω απ το οπισθόφυλλο την πρώτη πρόταση. «Το εμπορικό κέντρο New Bios απλώνεται σαν κισσός μες στην πρωτεύουσα και κατασπαράσσει καθημερινώς νέα τετράγωνα του πολεοδομικού ιστού.»