Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Always the... She, Shepp!

Την Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, στο Barrio (Κεραμεικού 53), από τις δέκα το βράδυ και έως πρωίας, ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και ο Κώστας Αγοραστός γιορτάζουν τα 70 χρόνια του μεγάλου πρωτοπόρου του τενόρου και σοπράνο σαξόφωνου ARCHIE SHEPP, και ενώνουν τις μουσικές δυνάμεις τους για να σας προσφέρουν μια μελωδική έκρηξη κατακλυσμένη από τους ήχους της jazz, της ανοξείδωτης ροκ, και του λυρισμού των Τροβαδούρων. Θα ακούσετε, μεταξύ άλλων, μουσικοτεμάχια από το φρέσκο σάουντρακ της ταινίας "I'm not there" με θέμα τον Bob Dylan και από το φρέσκότατο "The Flying Club Cup" των έξοχων Beirut!

Αύριο, Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, στην εκπομπή "Κουλτούρα να φύγουμε" (Στο Κόκκινο, 105।5 FM), από τις 7 έως τις 8:30 το βραδάκι, ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης φιλοξενεί την σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη, προκειμένου να ακούσουν μουσικές από αγαπημένες ταινίες και να συνομιλήσουν για τον Κινηματογράφο, τη Λογοτεχνία, και τις Περιπλανήσεις της Τόλμης μές στις ατραπούς της σύγχρονης ζωής.

5 σχόλια:

5 pink flowers είπε...

Είναι αλήθεια ότι καθένας έχει τον δικό του άγγελο?
-NAI αλλα πρέπει να καταφέρεις να τον βρεις
-Κι αν τον βρεις?
-Δεν τον χάνεις ποτέ πιά

Ανώνυμος είπε...

Ω, παρουσία αγγέλων εντός γραφομηχανής, ως θα έλεγεν ο Ανδρέας Εμπειρίκος. Ή αλλιώς: το θέμα είναι να είμαστε χορτοφάγοι λύκοι και να ξέρουμε να δεξιωνόμαστε το Θαύμα, να ξέρουμε να φιλεύουμε τον άγγελο, όταν έρθει η στιγμή.

Georgios Giannopoulos είπε...

θα πρότεινα τις εκπομπές που κάνετε να τις ανεβάζετε ως podcast στο internet.

Προσωπικά (φαντάζομαι και πολύς κόσμος) θέλω να παρακολουθήσω διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές αλλά λόγω χρόνου και ανοργανωσιάς δεν το καταφέρνω.

Για παράδειγμα διάφορα ντοκυμαντέρ που προβάλλονται στην τηλεόραση και δεν καταφέρνω να τα παρακολουθήσω, τα κατεβάζω "παράνομα" από peer-to-peer δίκτυα.

Τις δικές σας εκπομπές θα σας πρότεινα να τις ανεβάζετε ως podcast. Για παράδειγμα υπάρχει το podomatic, το gcast (όπου έχετε βάλει και τραγούδι στο blog) για αυτήν την δουλειά. Για να ανεβάσεις κάτι σε podcast, τεχνικά θα πρέπει η ηχογραφημένη εκπομπή να γίνει mp3 και κατόπιν upload στο podcast.

George-Icaros Babassakis είπε...

@ggia: Πολύ καλή ιδέα. Θα το φροντίσω. Λίγη υπομονή, γιατί είμαι "ψάρακας" ακόμη στα μπλογκοειδή και τα τεχνολογικά!

Georgios Giannopoulos είπε...

tip:

Αν τα βρεις δύσκολα στο studio για να πάρεις την εκπομπή ηχογραφημένη σε ηλεκτρονική μορφή... τότε μπορείς σε ένα Η/Υ να βάλεις μια κάρτα ραδιοφώνου + κεραία (είναι πολύ φθηνές οι κάρτες αυτές) και με ειδικό software να ρυθμίσεις να ηχογραφεί αυτόματα την εκπομπή σου.. Κατόπιν είναι θέμα λεπτών να την κάνεις mp3 και να την ανεβάσεις σε podcast.

Αυτό είναι και το μέλλον του Ραδιοφώνου και της τηλεόρασης (ίσως). Οι εκπομπές να είναι διαθέσιμες για download για όποιον θέλει να τις ακούσει.. οποιαδήποτε στιγμή (εκτός από τη ζωντανή μετάδοση).

Εσύ μπορείς να κάνεις εκπομπή την ώρα που εγώ δεν μπορώ να την παρακολουθήσω. Αν την ανεβάσεις όμως σε podcast.. μπορώ να την πάρω το πρωί και να την ακούσω από το mp3 player.. κλπ κλπ..

Εννοείται ότι στην ηχογραφημένη εκπομπή που ανεβάζεις στο podcast μπορείς να λαμβάνεις και σχόλια (όπως εδώ στο ιστολόγιο) και αν θες να απαντάς.. και γιατί όχι.. να τα χρησιμοποιείς στην επόμενη εκπομπή σου..

Με τα podcast μπορείς ακόμη και ηχογραφημένα σχόλια να παίρνεις..