Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΜΕΡΕΣ ΠΟΙΗΣΗΣ




Στη φωτογραφία, ο Γιώργος Κακουλίδης

Μέρες ποίησης. Κάθε μέρα, μέρα ποίησης. Χτες με τον Γιώργο Κακουλίδη, στην Radio Propaganda, στο Κανάλι 1, Πειραιάς , 90,4 FM και www.kanaliena.gr , να μιλάμε για τον Ηλία Λάγιο, ν’ ακούμε P. J. Harvey, να κάνουμε εκδρομές στο παρελθόν και επιδρομές στο μέλλον, να διαβάζουμε τη «Λέσχη της Στιγμής», και μετά ν’ απολαμβάνουμε εδέσματα εξαίσια σ’ ένα μεζεδοπωλείο από μιαν άλλη εποχή, θαρρείς, φερμένο.

Μέρες ποίησης. Κάθε μέρα, μέρα ποίησης. Ο Francis Bacon κι ο Rothko, ξανά και πάλι και πάντα, και ο Coltrane και ο Miles και ο Adderley και οι Night on Earth, και το φιλμ μιας ζωής που θέλει να είναι πλήρης, που λαχταράει να είναι μεστή, που ακολουθεί τα χνάρια της συναισθησίας.

Μέρες ποίησης. Κάθε μέρα, μέρα ποίησης. Με τον Samuel Beckett να λέει «Η Τέχνη λατρεύει τα Άλματα», με τον Isidore Ducasse να λάμπει ανοξείδωτος («όμορφο σαν τη συνεύρεση μιας ραπτομηχανής και μιας ομπρέλας σ’ ένα τραπέζι ανατομίας»), με τον Kurt Schwitters και το απαράμιλλο χιούμορ του («Η αιωνιότητα διαρκεί περισσότερο), με τον Debord να μας θυμίζει ότι «οι τέχνες του μέλλοντος θα είναι αναστατώσεις καταστάσεων ή τίποτα».

Μέρες ποίησης. Κάθε μέρα, μέρα ποίησης. Απόψε, στην εκπομπή «Ο Αφρός των Ημερών», από τις 11 το βράδυ και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ποίηση και μουσική, jazz από τον David Brubeck, μελωδίες της Nina Simone και τη Sarah Vaughan, και πολλές εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: