Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Ραδιόφωνο!!!



Ο Μπουκόβσκι άκουγε μια ζωή κλασσική μουσική από το ραδιόφωνό του. Ο Όρσον Ουέλλες ξεσήκωσε θύελλες μέσα από μια ραδιοφωνική εκπομπή. Μεγαλώσαμε ακούγοντας ραδιόφωνο, ακούγοντας μυθιστορήματα σε συνέχειες, άσματα θεσπέσια, αναμεταδόσεις ποδοσφαιρικών ματς, θέατρο, Ιωάννη Σεβαστιανό, ρεμπέτικα, μπλουζ, ροκ, τζαζ. Ο Γιάννης Τριάντης αναλαμβάνει με μιαν αέρινη μπαγκέτα να διευθύνει το Κανάλι 1 του Πειραιά (90.4 FM), και υπόσχεται σθεναρά να περνάμε ώρες γόνιμες και τερπνές, ψυχωφελείς και ηδύτατες, ποντάροντας και πάλι στα ερτζιανά. Με ενημέρωση στα ίσια, με μουσικές εξαίσιες, με φωνές. Σταύρος Λυγερός και Κώστας Βεργόπουλος, Νίκος Μπουρσινός και Γιώργος Αλλαμανής, Λίνα Νικολακοπούλου και Βασίλης Σταυρόπουλος, Κώστας Καββαθάς και Βαγγέλης Ραπτόπουλος. Κοντά σας, με όλο τους το κέφι και την έμπνευσή τους όλη. Μαζί κι εγώ, ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, κάθε μέρα στις 11 παρά πέντε το πρωί, με το ραδιοχρονογράφημα «Το Θρόισμα των Φύλλων», και κάθε Σάββατο, από τις δέκα το βράδυ ως τα μεσάνυχτα, με την εκπομπή «Ο Αφρός των Ημερών», με τζαζ διαθέσεις και ροκ ιστορίες. Και με έκτακτους καλεσμένους. Αυτό το Σάββατο, 22 Μαρτίου, φιλοξενώ την Σώτη Τριανταφύλλου, συνομιλούμε για το νέο της μυθιστόρημα «Λίγο από το Αίμα Σου» (εκδ. Πατάκης), και ακούμε Μπομπ Ντύλαν, Νικ Κέιβ, Λέοναρντ Κοέν, Τζόνι Κας, Νηλ Γιανγκ, Κρις Κριστόφερσεν, και άλλους θρύλους. Συντονιστείτε, παίδες!

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ράδιο. Πως να μην είναι ωραίο κάτι που δεν έχει έτοιμη εικόνα, που τελείται χωρις πρόβλημα και με μάτια κλειστά? Που "αμολάει" κάποιος τον καμβά και ο καθένας βάζει ότι χρώμα του αρέσει? Ποιός δεν θυμάται το πρώτο του ραδιάκι (και νυν φετίχ)? Βεβαίως και θα συντονιζόμαστε!

Νίκος, Ανω Κυψέλη

George-Icaros Babassakis είπε...

@Νίκος: Ω, ναι, φίλε Νικ! Τα λέμε και από τα ερτζιανά και πάλι! Ραδιάκι και ξερό ψωμί!

Ανώνυμος είπε...

geia

Ανώνυμος είπε...

Θα χαρώ πολύ να σε ακούσω αύριο, εχω να σε ακούσω από τον Εν Λευκώ.
Φιλία, Θωμάς από το Αγρίνιο

George-Icaros Babassakis είπε...

Γεια κι από μένα!

Χαίρε, Θωμά, και να 'σαι καλά!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...

που υπαρχει το προγραμμα του σταθμου?

George-Icaros Babassakis είπε...

@a: Τηλεφωνείς στο 2104224441, ή περνάς από τον σταθμό, Ευριπίδου 79, Πειραιάς (κοντά στο Δημοτικό Θέατρο), και σου το δίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Kατεγράφη, ωστόσο. Τι να πει κανείς... Τι να πει...
Nathaniel Edgar

George-Icaros Babassakis είπε...

@Nathaniel Edgar: Δεν διεγράφη το δικό σας σχόλιο, το οποίο άλλωστε παραμένει εκεί όπου το στείλατε (ήτοι στην ανάρτηση "ΕΕΕΕΕ!"), αλλά ένα ιοφόρο από αυτά που γράφουν ένα "press here", και τα στέλνουν στα blogs για να τα μολύνουν.

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δεν διεγράφη το δικό μου, αλλά ένα "ιοφόρο", indeed.
N.E.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, θαρρώ ότι το μπέρδεψα με άλλο σχόλιο, άλλης ανάρτησης, το οποίο δεν διεγράφη. Είπα μήπως... μια, όσο να 'ναι, λογοκρισία... αυτολογοκρισία.. Νόμιζα... Μια αιδώς... Από κάποιον που έχει περί πολλού την ανθρωπιά. Αλλά, λάθος. Σιγά! Τα λέμε.
Ν.Ε.

George-Icaros Babassakis είπε...

@ N.E.: Η συγγνώμη δεκτή, αλίμονο! Αλλά στα ΒΙΜΠΕΦΑΣΙΛΙΑ ΑΝΩΠΑΤΗΣΙΑ, ποτέ λογοκρισία, ποτέ αυτολογοκρισία, κι ας πέφτουν (φραστικές) καρπαζιές. Καθότι ο βίος ελεύθερος και τα σκυλιά λυμένα!
Χ.Π. (Το Άλικο Κλεμμένο Γράμμα)

ναυτίλος είπε...

Μακάρι να μπορούσα κάθε πρωί να ακούω την εκπομπή. Δυστυχώς εκείνη την υπέροχη ώρα βρίσκομαι σε εργοστάσιο (στη δουλείά)
και ακούω άλλους ήχους...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα! Μπορει να αργησα να απαντησω αλλα τελικα το πηρα αποφαση...
Σας γραφω απο Θεσσαλονικη και επειδη απο εδω δεν υπηρχε τροπος να ακουσουμε την εκπομπη, αναρωτιομουν αν υπαρχει ως "αρχειο" και αν υπαρχει τροπος να ακουσουμε κι εμεις την συνεντευξη. Θα ειχε πολυ ενδιαφερον γιατι σπανια κανει "εμφανισεις" η Σωτη...δυστυχως.
Ευχαριστω για τον χρονο σας και συγγνωμη αν σας κουρασα.

Μαρια

George-Icaros Babassakis είπε...

@Μαρία: Γεια! με ενημέρωσαν από το Κανάλι 1 ότι, κανονικά, τις κρατάνε αρχείο τις εκπομπές, άρα, κάποια στιγμή, θα τις οαραλάβω σε ηλεκτρονική μορφή και ενδέχεται να τις ανεβάζουμε από το Vakhikon. Νάσαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Ωραια! Ευχαριστω πολυ για την αμεση ενημερωση!

Μαρια