Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

ΡΑΔΙΟΜΠΑΛΑ


ΕΓΕΛΟΣ vs ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ: Αύριο, Σάββατο 28 Ιουνίου, στην εκπομπή «Ο Αφρός των Ημερών» (κανάλι 1, Πειραιάς, 90,4 FM, εν όψει του γκαγκάν Τελικού, ο Μπαμπασάκης παρατάσσει τη δική του Εθνική Γερμανίας , αποτελούμενη από τους Einstuerzende Neubauten, J H Bach, City, Hegel, Heiner Mueller, απέναντι στη δική του Εθνική Ισπανίας, των Ojos de Brujo, Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι, Θερβάντες, και των εξαίσιων ασμάτων από τον Ισπανικό Εμφύλιο. Ο Χανς Μάγκνους Εντσενσμπέργκερ, ο Γερμανός που έγραψε το «Σύντομο Καλοκαίρι της Αναρχίας» προς τιμήν του Ισπανού Ντουρούτι, θα αναλάβει τον ρόλο του διαιτητή. Ο Ισπανός Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν, ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς των καιρών μας, θα είναι ο διόλου αμερόληπτος σχολιαστής του αγώνα, ήτοι της εκπομπής, Συντονιστείτε!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σ' ένα τόσο εξαίρετο αφιέρωμα, θα προσέθετα:

- Την "Ρούσα παπαδιά", τραγούδι που ακούστηκε στις όχθες του Ebro από τους Ελληνες εθελοντές πριν τη μάχη (μετά από αυτή την συμμετοχή, δικαιούνται να φέρουν την Ισπανική -μαζί με την διεθνιστική!- υπηκοότητα)

Για να μπορέσει η Γερμανική άμυνα να αντέξει μια τέτοια επίθεση, επιστρατεύει:

- Την Ρόζα Λούξεμπουργκ

- Τον Kurt Weill και τον Bertolt Brecht (ειδικά την "Μπαλάντα των Πειρατών)

- Τον Paul Celan

Μετά από αυτές τις Γερμανικές αλλαγές, για να υποστηρίξει την βαριάντα του ισπανικού ανοίγματος, η Ισπανική ομάδα επιλέγει να μπουν στο γήπεδο:

- o Paco Pena με την Cristina Hoyos (να να τους χορέψουν στο ταψί)

- Ο Goya, για να τρομάξει τους αντιπάλους με τα τέρατα που γεννά ο ύπνος της λογικής

- Ο Lorca, για να τραγουδάει cante jondo

Οι Γερμανοί ανταπαντούν με τα δικά τους όπλα:

- Υψώνουν στις κερκίδες πανώ που γράφει: "ο Γερμανός νικητής κερνά Gewurtzstraminer σε όποιον φωνάξει πιο δυνατά στην εξέδρα!"

- καλούν τον Lou Reed, Iggy Pop και David Bowie να μιλήσουν για τις αξέχαστες μέρες στο Βερολίνο

- ζητούν απ' τον Αντώνη Σουρούνη να κάνει περιγραφή του αγώνα για τους Ελληνες της Γερμανίας

- περνούν στο γήπεδο τον Νietzsche

- βάζουν τον Liebknecht ως δεξί μπακ-χαφ (για να τα πάρει στο κρανίο και να κάνει επιθέσεις απ' τα αριστερά!)

Οι Ισπανοί κοντεύουν να φρικάρουν: έχουν απέναντί τους μια Γερμανία που παίζει με έναν συνδυασμό λογικής και ευαισθησίας! Πρωτόγνωρο! Η κερκίδα των Ισπανών έχει παγώσει απ' την αντεπίθεση των Γερμανών!. Ο ισπανικός πάγκος προβαίνει παραυτα σε αλλαγές:

- Λέει στην ΕΤΑ ότι προσφέρεται αυτονομία στους Βάσκους, ώστε να δυναμιτιστεί η ατμόσφαιρα (απ' το ραδιόφωνο ακούμε κι ένα βασκικο τραγούδι)

- Βάζει στο παιχνίδι τα soundtracks απ' τις ταινίες του Almodovar

- Βάζει στις οθόνες του γηπέδου αποσπάσματα από ταινίες του Luis Buñuel (ειδικά τον «Αγγελο Εξολοθρευτή»!)

Οι Γερμανοί, με τις δυνάμεις που τους απομένουν (μα να μην ξεμένει ποτέ από δυνάμεις η Διαλεκτική!!!πώς γίνεται αυτό;), ανταπαντούν:

- Σε αντικατάσταση του Hegel (που έπαιζε με τα πόδια επάνω και το κεφάλι κάτω), μπαίνει o Marx (που όταν βάζει γκολ σηκώνει την φανέλα του για να φανεί το tatoo που γράφει "προλετάριοι ποδοσφαιριστές των χωρών ενωθείτε!")! Τουλάχιστον, αυτός ακόμη ξεσηκώνει τις εξέδρες!

- Βγάζουν τον Fassbinder από τερματοφύλακα (διότι είχε πολύ άγχος πριν απ' τα πέναλντι)και βάζουν τον Wim Wenders (επειδή ακόμη φοράει τα Φτερά του Ερωτα)

Οπως καταλαβαίνετε, ο αγώνας έχει φτάσει στα φόρτε του. Σκληρά μαρκαρίσματα και πολλές αμφισβητούμενες φάσεις. Τί καλύτερο απ' το να έχουμε τέταρτο διαιτητή τον Walter Benjamin;

George-Icaros Babassakis είπε...

@ανώνυμος/η: Υπέροχος/η! Μου έφτιαξες τη νύχτα! Να 'σαι καλά!!!

George-Icaros Babassakis είπε...

@ανώνυμος: Θα χαρώ, επίσης, εάν έχετε την ευγενή και ευπροσδεκτη καλοσύνη να μου συστηθείτε!