Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Ο ΡΕΜΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ



Στο Barrio, αυτό το όμορφο μπαρ, στην Κεραμεικού 53 στο Μεταξουργείο, από σήμερα, 24 Νοεμβρίου, και για ένα μήνα η Ελεάννα Μαρτίνου, συνεργάτις του επί των εικαστικών του Καναλιού 1 (90,4 FM και http://www.kanaliena.gr/ )εκθέτει μιαν ενότητα έργων με τίτλο Rêverie du Pauvre, Ο Ρεμβασμός του Φτωχού, τίτλος εμπνευσμένος από τον μεγάλο συνθέτη Erik Satie. Πρόκειται για μια σειρά 29 ανθρωποκεντρικών συνθέσεων, που μας θυμίζουν την περιλάλητη ρήση «Ο Άνθρωπος είναι η Απάντηση όποια κι αν είναι η Ερώτηση».

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εμμονή της Μαρτίνου στην ανθρώπινη μορφή, στο βλέμμα των ανθρώπων, στην ένταση των συναισθημάτων όπως αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπο. Μια γεύση από το έργο της, καθώς και πληροφορίες για την καλλιτέχνιδα, βρίσκουμε στο blog της:
http://www.eleanna-martinou.blogspot.com/

Θετικά προκλητική είναι η αντίληψη της Μαρτίνου για την λεγόμενη cheap art, καθώς τα έργα που εκτίθενται έχουν τη μορφή έξοχων εκτυπώσεων επικολλημένων σε δυνατό χαρτόνι, είναι πλαστικοποιημένα και αδιάβροχα, και τιμώνται ανάμεσα στα 30 και τα 50 ευρώ!

Η όλη αντίληψη μας φέρνει στο νου την προφητική παροιμία του υπερρεαλιστή ποιητή René Crevel (10 Αυγούστου 1900 – 18 Ιουνίου 1935): «Δεν μας αρέσουν μήτε οι φακές του πλούσιου, μήτε το χαβιάρι του φτωχού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: