Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

ΡΑΔΙΟΓΡΑΦΙΕΣ


Radiographies


Στο Barrio, Κεραμεικού 53, Μεταξουργείο, από σήμερα, Χριστούγεννα του 2008, η Ελεάννα Μαρτίνου παρουσιάζει την ενότητα ΡΑΔΙΟΓΡΑΦΙΕΣ, δώδεκα έργα εξπρεσιονιστικής pop-art, τιμώντας τα 70 χρόνια ελληνικής ραδιοφωνίας και εικονογραφώντας το (προς έκδοση, από τις εκδόσεις Ιανός) βιβλίο ΡΑΔΙΟΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη.

Οι ΡΑΔΙΟΓΡΑΦΙΕΣ είναι επεξεργασμένες χρωματικά φωτογραφίες και επικολλήσεις, εμπνευσμένες από τη συλλογή ραδιοφώνων, δίσκων, μακετών, στυλογράφων, σταχτοδοχείων, και λοιπά, του Μπαμπασάκη στην ολέθρια και σκανδαλώδη, πλην αγία και ηδυτάτη, κατοικία του στην Πλατεία Παπαδιαμάντη. Είναι ένα είδος φόρου τιμής στην εν λόγω κατοικία, η οποία θα εγκαταλειφθεί στις 30 Ιανουαρίου, για ν’ ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ποίηση της περιπέτειας και στην περιπέτεια της ποίησης.

Ο εικαστικός λόγος και τα οπτικά/χρωματικά τοπία της Ελεάννας Μαρτίνου συμβάλλουν δημιουργικά στην διατήρηση ενός πνεύματος αναζήτησης και αναμόχλευσης των παθών.

Στο Barrio, μετά τις γιορτές, θα γίνει πάρτι για τα «επίσημα» εγκαίνια της έκθεσης που ξεκινάει από σήμερα. Μουσικές επιλεγμένες από ραδιοφωνικές επιτυχίες, προβολές ταινιών με θέμα το ραδιόφωνο, και εκλεκτοί ομιλητές θα κοσμήσουν το πάρτι μας.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΑΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟΝ (Ε)ΠΑΣΧΑ (ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ!!!)

4 σχόλια:

George-Icaros Babassakis είπε...

OΟΥΟΥΟΥΠΣΣΣΣ!!!! Όπως με ειδοποιεί το control (καθώς λένε στην τηλεόραση), η κατοικία της Κονδυλάκη/Παπαδιαμάντη θα εγκαταλειφθεί στις 30 Δεκεμβρίου, και ουχί Ιανουαρίου! Και πάλι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, παλικάρια μου!!!

garam0nd είπε...

xronia polla Ikare..
se diavazw panta kai se skeftomai syxna,
i pisti anagnwstria
kat.

O Σχολιαστής είπε...

Καλή Εγκατάληψη και καλή εγκατάσταση σε νέα ένδοξα λημέρια.
Ένας παλιός φίλος
Φιλιά

. είπε...

nice post.... salam kenal