Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ & ΜΟΥΣΙΚΗ & ΠΟΙΗΣΗ


Radio_thomaidis

Την Παρασκευή, 3 Απριλίου, στο Κανάλι 1, Πειραιάς 90,4 FM, είχα τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσω τον σπουδαίο ερμηνευτή Κώστα Θωμαϊδη, τους εικαστικούς Δήμητρα Μαρούδα και Τάκη Γερμενή που εκθέτουν στην Γκαλερί Γαία, Αλκιβιάδου 103, στον Πειραία. Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και φιλική, ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα, ακούσαμε σχεδόν όλο το έργο «Ο Καβάφης του Θάνου Μικρούτσικου» που κυκλοφόρησε από τον Ιανό. Πάντα τέτοια!

Χθες, Σάββατο 4 Απριλίου, στην εκπομπή «Ο Αφρός των Ημερών», παρουσίασα ένα αφιέρωμα στον Jack Kerouac, υπό τους ήχους του John Coltrane, Chet Baker, Thelonious Monk, Sonny Rollins, και άλλων σημαντικών μορφών της jazz. Ακούστηκαν ηχογραφήσεις με τη φωνή του ίδιου του Kerouac.

Την επόμενη Παρασκευή, 10 Απριλίου (ημέρα των γενεθλίων μου), θα φιλοξενώ μετά μεγάλης χαράς τον άλλο σπουδαίο ερμηνευτή, τον Χρήστο Θηβαίο. Πάντα τέτοια!

Από αύριο, Κυριακή, 5 Απριλίου, το Barrio, Κεραμεικού 53, Μεταξουργείο, θα είναι στολισμένο με μορφές της Γενιάς Beat (Burroughs, Kerouac, Ginsberg, Corso), θα ακούγεται πολλή και καλή jazz, και θα ξεκινήσει ένα αφιέρωμα στην Γενιά Beat, με προβολές ταινιών, με ηχογραφήσεις ποιημάτων τους, με απαγγελίες, το οποίο θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή, 12 Απριλίου, πανηγυρικώς. Από τις 6 το απόγευμα!

«Δεν μπορούμε να διαλύσουμε
Κάτι που δεν υπάρχει

Derange pas ta tendresse,
Μη διαλύεις την τρυφερότητά σου

Είναι η συμβουλή που έρχεται σε ‘μένα’»

Jack Kerouac, Mexico City Blues
(Πρόλογος & Μετάφραση: Γιάννης Λειβαδάς
Εκδόσεις Ηριδανός)

Διάβαζα
Τη Νύχτα
Όλη

Kerouac

«Ο Κερουάκ διαβαίνει μουσηγέτης»

Ναι,
Ανδρέα Εμπειρίκο!

Διάβαζα
Τη Νύχτα
Όλη

Mexico
City
Blues

Κι
Ένιωθα
Μέσα μου
Βαθιά
Της
Αγάπης
Την ανάσα

Της αγαλλίασης
Το βελούδινο
Βραχιόλι

Της ηδύτητας
Το ανθοφόρο
Λίκνισμα

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Πλατεία Παπαδιαμάντη, 05/04/09

Δεν υπάρχουν σχόλια: